BOWIE. ŽIVOT U SLIKAMA

Autor MARIA HESSE
Kategorija Beletristika
Raspoloživost dostupno
Cijena 149.00 kn
Cijena s popustom 129.00 kn
Godina 2021.
ISBN 978-953-8169-37-3
naslov izvornika David Bowie. Una biografía
uvez TVRDI
broj stranica 168
format 16 cm x 23 cm

"NISAM VJERAN NIJEDNOM STILU. JEDNOSTAVNO ODABEREM ONAJ KOJIM MOGU IZRAZITI ONO ŠTO ŽELIM U ODREĐENOM TRENUTKU."

David Bowie nije samo pjevač koji je prodao 136 milijuna albuma ni umjetnik koji je eksperimentirao s brojnim glazbenim stilovima i definirao pop-kulturu.

Riječima njegova biografa Davida Buckleyja, Bowie je „promijenio više života od bilo koje druge javne ličnosti”. Preispitujući pravila glazbe i rušeći granice između žanrova u pjesmama poput Starman i Space Oddity, nametnuo se kao ikona svoje generacije te postao vrelo inspiracije brojnim glazbenicima svog vremena, ali i budućnosti, a njegovo kameleonsko mijenjanje alter ega poput Ziggyja Stardusta ili Thin White Dukea redefiniralo je pojam scenskog identiteta.

Bowiejeva duga umjetnička karijera nerazmrsivo je isprepletena s njegovom osobnom biografijom. Ova knjiga progovara o svim aspektima života ovog jedinstvenog „izvanzemaljca“ te brojnim enigmama i anegdotama koje se uz njega vežu. Poput drevnih hijeroglifa, David Bowie je misterij u koji svi želimo proniknuti, a Maríji Hesse i Franu Ruizu to je uspjelo. Autorica dirljive knjige o Fridi Kahlo koja je osvojila čitatelje ni ovoga puta nije razočarala, a njezine su ilustracije vješto dočarale neuhvatljivu prirodu kameleona rođenog kao David Robert Jones, koji je još jednom uskrsnuo u tekstu Frana Ruiza.

Knjigu je sa španjolskog prevela Ivana Glavaš Bakija.

Sunce na istoku zalazi

Samir Haddad

Trip za djecu

Flea (Michael Balzary)

DJEČACI GOSPOĐE JO

LOUISA MAY ALCOTT