Male žene

Autor LOUISA MAY ALCOTT
Kategorija Beletristika, Za djecu i mlade
Raspoloživost dostupno
Cijena 159.00 kn
Cijena s popustom 129.00 kn
Godina 2019.
ISBN 978-953-8169-26-7
naslov izvornika Little Women
uvez tvrdi
broj stranica 496
format 16 cm x 23 cm

Zasluženo je topla obiteljska priča Male žene (1868.) američke književnice Louise May Alcott proglašena najvažnijim ženskim romanom svih vremena (The Guardian, 2013).
Radnja ovog svevremenskog klasika smještena je u miran gradić savezne američke države Massachusetts, a prati odrastanje četiriju sestara: Meg, Jo, Beth i Amy. Priča započinje dok njihov otac služi kao vojni kapelan u Američkom građanskom ratu, a pred djevojkama je težak zadatak: očuvati zajedništvo i toplinu obiteljskog doma, pobijediti svoje mane i slabosti te iz zaigranih djevojaka stasati u ozbiljne mlade žene. U izazovima s kojima se na tom putu susreću podupire ih i savjetuje majka, koja se, unatoč skromnim uvjetima u kojima žive, trudi prenijeti im istinske životne vrijednosti.

Četiri su ljupke djevojke s lakoćom našle svoje mjesto u srcima čitatelja svih dobnih skupina, a o uspješnosti romana koji je inspiriran upravo životom same autorice svjedoče višestruke ekranizacije; priča je zaživjela čak i na kazališnim daskama, posluživši kao predložak za mjuzikl i operu.

Izniman uspjeh potakao je autoricu da napiše još dva nastavka: Mali dječaci (1871.) i Dječaci gospođe Jo (1886.). Bilo je to, rekli bismo, neizbježno; tko god se sprijatelji s njezinim malim ženama, neće odoljeti želji da sazna jesu li te ljupke djevojčice naposljetku sagradile svoje kule u zraku.

Prvi dio romana su s engleskog prevele Petra Kljaić (1. - 11. poglavlje) i Adriana Borić (12. - 23. poglavlje), a drugi dio romana prevela je Irena Škarica.

DJEČACI GOSPOĐE JO

LOUISA MAY ALCOTT

MALI MUŠKARCI

LOUISA MAY ALCOTT

DJEČACI GOSPOĐE JO

LOUISA MAY ALCOTT

MALI MUŠKARCI

LOUISA MAY ALCOTT